top of page
Hero 06.jpg

Over Dentplanet

DentPlanet is een Belgische tandheelkundige start-up met een welbepaalde missie: de ecologische voetafdruk van de tandheelkundige industrie verkleinen. Niet alleen door het paradentale plasticverbruik in de tandartspraktijk te beheersen, maar ook door de huidige tandheelkundige logistieke producten, biomaterialen en instrumenten om te vormen tot milieuvriendelijke producten. We streven ernaar om deze producten te implementeren binnen tandzorg, gaande van de dagelijkse poetsbeurten tot professionele tandheelkundige behandelingen.

Onze brede visie zorgde ervoor dat we voortdurend nadachten over hoe we elk product bio-based kunnen maken en hoe we zulke producten kunnen verbeteren. Dat denkproces resulteerde in verschillende ideeën die een grote impact hebben op heel wat niveaus, bijvoorbeeld op sociaal, ecologisch en wetenschappelijk vlak. Het is eveneens de oorsprong van onze merknaam 'DentPlanet': 'Dent' verwijst naar tandheelkunde en 'Planet' naar de aarde.

Wij geloven dat DentPlanet® een essentiële verandering kan betekenen binnen mondverzorging die begint bij de dagelijkse tandzorg en eindigt bij een regelmatig bezoek aan de tandarts.

Wereldwijd zijn mondverzorgingsproducten verantwoordelijk voor duizenden tonnen plastic. Om die reden schoot DentPlanet in 2021 uit te startblokken in België en Nederland. Met onstuitbare gedrevenheid plannen we een uitbreiding van onze activiteiten naar heel Europa in 2023.

DentPlanet is een gepubliceerd handelsmerk, met een sterke focus op de tandheelkundige industrie.

Hoe gaan we te werk?

Anders dan de klassieke ideeën, bedenkt DentPlanet op creatieve wijze innovatieve producten die in de meeste gevallen nog niet eerder in de tandheelkunde gebruikt zijn. Dat was al zo bij onze eerste productlijn met betrekking tot mondverzorgingsproducten, die wij 'Phase-I' noemen.

Daarnaast voeren we ook zeer ambitieuze Research & Development uit om dezelfde aanpak toe te passen op de professionele tandheelkundige producten die in tandartspraktijken gebruikt worden. Hoewel deze fase, 'Fase-II', moeilijker en uitdagender is, geloven we dat we onze doelen in 2024 kunnen bereiken door ons eerste tandheelkundig product voor professionals op de markt te brengen, vanzelfsprekend mét de nodige MDR-goedkeuringen (Medical Device Regulations).

bottom of page